tiistai 11. lokakuuta 2016

Kioto part 1 & 2





Tässä postauksessa kerrataan meidän kahta erillistä Kioton reissua muutaman viikon takaa. Ollaankin keretty hyöriä Kiotossa jo muutaman kerran, sillä se ei ole kaukana Osakasta (noin 30min junalla Suitasta, missä asutaan). Ensimmäinen reissu oli ihan omalähtöinen muutaman muun luokkalaisen kanssa. Päätettiin mennä kierteleen itsekseen, sillä koulun kanssa luultavasti nähtäisiin nämä kaikista suurimmat turisti nähtävyydet.

Part 1.

Aluksi suuntasimme yhden shoppailukadun läpi kohti Gionia, joka on Kioton tunnetuin Geisha katu. Gion on täynnä erilaisia teetaloja ja kalliita ruokapaikkoja. Valitettavasti emme nähneet yhtäkään Geishaa kun kävelimme kadun läpi, sen sijaan näimme erittäin paljon kimonoihin sonnustautuneita naisia.






 Gionin päässä meitä odotti Kennin ji niminen temppeli, mikä tunnetaan Kioton vanhimpana Zen temppelinä. Kennin ji oli tiloiltaan suuri ja harmoninen. Emme menneet temppeliin sisälle, mutta ulkpuolellakin riitti nähtävää.




Pihan keskellä oli myös pienimuotoinen Zen puutarha, joka oli hyvin kaunis. Emme päässeet sinne sisälle, mutta saimme aidan yli otettua muutaman kuvan.



Kävelimme Kennin jin läpi takaisin kaduille ja päätimme jatkaa matkaa Fushimi Inariin. Fushimi Inari on yksi Japanin tunnetuimmista temppeleistä Monet varmasti tietävät temppelin punaiset torii portit Geishan muistelmat elokuvasta. Fushimi Inari kuitenkin sijaitsi toisella puolella kaupunkia, joten jouduimme seikkalla sinne metron avulla.

Saavuttuamme temppelille saimme huomata, että emme olleet ainoat jotka olivat päättäneet mennä kyseisenä päivänä. Temppeli oli täynnä ihmisiä ja aurinko porotti taivaalla.




Ennen kuin astuimme syvemmälle temppelin pyhälle maalle, päätimme käydä muiden vierailijoiden tapaan puhdistautumassa rituaalin mukaisesti. Jokaisen temppelin pihalta löytää pienen puhdistautumis altaan. Altaan luona vieraat ottavat käteen bambusta tehdyn kauhan ja pesevät kätensä, sekä suunsa. Vettä ei ole kuitenkaan tarkoitus juoda. Tämän tehtyämme jatkoimme matkaa syvemmälle temppelin tiloihin, mistä pystyi halutessaan ostamaan amuletteja ja rukouksia.



Inari Fushimi on eritoten tunnettu sen punaisista torii porteista, mutta myös sen alueella olevista kettu patsaista. Japanissa kettua pidetään jumalten sanansaattajan ja näin ollen pyhänä olentona. Monet innokkaat Japani fanit ovatkin luultavasti kuulleet tarinoita sekä myyttejä kitsuneista.



Kävimme myös uhraamassa kolikon jumalille. Uhrauksen jälkeen voi myös soittaa kelloa ja rukoilla jumalille. Monet oppilaat menevät ja rukoilevat hyviä arvosanoja sekä menestystä koulussa.

Rukoilun jälkeen saavuimme paikan kohokohtaan: punaisille torii porteille. Värikkäät portit loistivat kirkkaina metsän vihreyden keskellä ja niiden läpi kulki kymmenittäin ihmisiä.




Olisimme voineet jatkaa vielä ylemmäs vuorta ja lopulta viimeisen temppelin luo. Päätimme kuitenkin kääntyä takaisin, sillä kuumassa säässä kiipeäminen ei tuntunut houkuttelevalta. Luultavasti palaamme takaisin Fushimi Inariin, kun säät ovat hieman viileämmät.



Älkää huoliko, kissa on kyllä elossa. Se oli päättänyt siirtyä varjoon lepäämän ja täytyy myöntää, että teki mieli tehdä samoin. Kyseisen päivän nähtävyyksien katselu loppuikin Fushimi Inariin, mutta olimme joka tapauksessa tulossa takaisin viikon päästä, koulun järjestämällä reissulla.

Part 2. 

Toinen Kioton reissu olikin sitten koulun järjestämä. Meidät jaettiin ryhmiin buddyjemme kanssa ja suuntasimme eri puolille Kiotoa. Törmäsimme kuitenkin toisiimme reissun alussa ja päätimme jatkaa matkaa suuremmassa ryhmässä. Lähdimmekin kävelemään shoppailukadun läpi kohti Kyomizu deraa, joka on yksi tunnetuimmista temppeleistä Kiotossa. Kyomizu dera on rakennettu puupinojen päälle ja se onkin eritoten tunnettu sen eriskummallisesta rakenteesta. 

Shoppailukadulla riitti kuitenkin nähtävää ja törmäsimme matkalla maikoon (geisha oppilas). Omaksi ilokseni pääsin myös yhteiskuvaan maikon kanssa, joka liikkui kadulla managerinsa/henkivartijansa saattelemana. Yhteiskuvat muiden kanssa, sekä kadulla liikkuvilta saatu huomio varmasti boostasivat maikon imagoa. 

 
Nina the master photographer myös bongasi kauniin puutarhan erään talon aidan läpi ja sai loistavan kuvan. Pienten temppelien lähellä näkyi paljon Buddha patsaita sekä muita pyhiä eläinpatsaita. Näitä hieromalla saa sitten hyvää onnea ja monet juoksivatkin hieromaan Buddhan masua.




Kyomizu dera on suuri temppeli ja sen pihamaalla on pagodan lisäksi pienempiä temppelirakennuksia. Itse Kyomizu dera on aivan alueen päädyssä ja sisään pääsy maksaa 400 yeniä (noin 4 euroa). Päätimme olla menemättä sisään, sillä vanhempien ja sukulaisten tullessa käymään, menemme luultavasti heidän kanssaan.




Löysimme myös shoppailukadulta Ghibli kaupan ja pakkohan sinne oli päästä pällistelemään. Kyllähän kaupasta kaikkea kivaa krääsää löytyikin, mutta hinnat olivat suhteellisen korkeat.





Kaiken kaikkiaan Kioto on erittäin vanha sekä kaunis kaupunki. On kuitenkin aivan väärin luulla, että pystyy nähdä kaiken mitä Kioto tarjoaa vain yhdessä päivässä. Kaupunki on sen verran suuri, että suosittelisin sen tutkailemista rauhassa ja muutaman päivän ajan. Näin ei tarvitse kiirehtiä ja pystyy käydä mahdollisimman monessa paikassa.

-Karo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti