tiistai 4. lokakuuta 2016

Kaiyukan akvaario



Pienen hiljaiselon jälkeen onkin muutama päivitys tiedossa :) Käytiin tyttöporukalla (meidän suomalaisten lisäksi mukana oli venäläinen, saksalainen ja amerikkalainen vaihtari) 19.9. vierailemassa Osakan akvaariossa. Sinänsä hyvä valinta, koska päivä oli melkoisen sateinen. Matkaa Shojakusta oli noin tunnin verran, kun vaihdettiin junasta metroon. Kuljetukset olivat suuntaansa noin 500 jenin (4,39 €) luokkaa. Koska kyseessä oli kansallinen vapaapäivä, paikalla oli "muutama" muukin ihminen.

Liput maksoi 2 300 jeniä (20,19 €) ja se kattoi noin kilometrin mittaisen kierroksen. Akvaariossa pääsi tutustumaan mereneläviin sekä muutamaan maaotukseen. Tungoksessa oli hieman vaikea kuvata, olihan lapset melkoisen röyhkeitä. Taisi yksi saksalainen (noin itseä päätä pidempi) sanoa pelkäävänsä astuvan jonkun päälle. Ei sillä, pelko oli ihan aiheellista. Itsekin vahingossa muutamaa osuin kyynärpäällä otsaan.



Kierrokseen kuului ison altaan lisäksi monia pienempiä, jossa sai nähdä kaloja sekä merinisäkkäitä. Kulkureitti kiersi keskellä olevaa allasta, näyttäen sivualtaitakin lähemmäs pohjaa. Omasta mielestä delfiinien allas oli harmittavan pieni, vaikkeivat ne näyttäneet päällepäin kovinkaan kärsiviltä. Pingviinejäkin nähtiin, kahden niistä nahistellessa keskenään. Finding Dory-leffan innoittamana oli järjestetty erillinen, pienempi näyttely. Sinne oli raahattu elokuvassa nähtyjen kalojen lisäksi meduusoja sekä merihevosia. Porukkaa oli kuin pipoa, vaikka huone oli melko pieni. Meduusat olivat omassa huoneessaan, jossa eri lajeihin pystyi tutustumaan rauhassa.



































Lopussa päästiin suureen huoneeseen, jossa oli iso, avonainen allas. Käsien pesun jälkeen pääsi silittämään pieniä haita sekä rauskuja. Niiden iho tuntui liukkaan karhealle. En meinannut uskaltaa yhtä rauskua silittää, kun se näytti jo ärsyyntyvän liiallisesta huomiosta. Tämän jälkeen oli toinen, seinällinen allas. Siellä "jäällä" köllötteli pullea hylje, joka näytti hymyillen syövän jäätä. Joku turisti sai sen myöhemmin hämmentymään ja pötkö palasi veteen.











Eniten mieleen painui leikkisät hylkeet sekä merileijonat, jotka selkeästi poseerasivat kameralle. Isossa altaassa oli myös photobombaava rausku, joka tuntui haluavan kaikkiin kuviin :D Jos paikka jäi kiinnostamaan, löytyvät sivut tämän linkin takaa. Akvaarion vieressä on myös suurempi ostoskeskus, jossa on monta eri ravintolaa ja ns. pikaruokakatu, jossa voi tutustua paikallisiin herkkuihin. Paikan yhteydestä löytyy myös maailmapyörä, johon pääsee maksua vastaan.

- Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti